vrijdag 3 november 2023

Cupido

De onzichtbare Cupido vliegt over de wereld om overal wat vriendschap en liefde te zaaien. Het is zijn levenswerk. De ene keer strooit hij vriendschapszaadjes en de andere keer pakt hij zijn pijl en boog om onzichtbare liefdespijltjes te schieten. Hij vindt dat de mensen wel wat meer liefde kunnen gebruiken, dan maken ze hopelijk ook wat minder ruzie. Daar wordt iedereen toch beter van. Vooral kinderen hebben zijn hart gestolen. Daarom vliegt hij vaak over scholen. Ook nu ziet hij zomaar op een school ergens in Nederland twee kinderen in de klas zitten. Ze zijn druk over hun werkjes gebogen en hebben geen oog voor elkaar. Glimlachend pakt hij een onzichtbare pijl en schiet hem naar het meisje. Daarna doet hij hetzelfde met de jongen naast haar. Gewoon omdat hij het leuk vindt.

In de klas kijken de jongen en het meisje gelijk op. Het lijkt net of er een zachte wind waait. Dat is vreemd, want de ramen zijn dicht. De andere kinderen merken niets. Zij werken gewoon door.
Het meisje kijkt de jongen aan en zegt: ‘hi, hi.’
Hij antwoordt glimlachend: ‘ha, ha.’
Ze weten niet wat er aan de hand is, maar zomaar opeens vinden ze elkaar extra leuk. Wanneer de bel gaat en ze naar buiten lopen, houden de jongen en het meisje elkaars hand vast. Het gaat gewoon vanzelf, ze hebben het niet eens in de gaten.
Hi, hi.
Ha, ha.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten