Even voorstellen

Bulletje
Krulletje

Deze verhalen gaan over twee jonge kraanvogels, Bulletje en Krulletje. Ze zijn broer en zus en trekken er samen veel op uit. Avonturen beleven is wat ze het liefste doen. Tenminste als hun vader en moeder er geen stokje voor steken. Ze wonen namelijk gewoon thuis in een gewoon gezin met al hun gewone dagelijkse dingetjes. Dus ze gaan naar school, op visite bij opa en oma of boodschappen doen voor mama. 
In de winter vliegen ze samen met de andere kraanvogels naar een warm land en zomers komen ze weer terug. Alles lijkt heel normaal. Toch speelt er iets meer, maar dat vertel ik straks. Eerst maar eens even voorstellen hoe het gezin eruit ziet.


Big Bul

Ten eerste is daar vader, die heet Big Bul. Een sterke, stoere kraanvogel, waar de hele groep kraanvogels veel aan heeft en waarop het gezin kan bouwen. Hij vindt dat kinderen gewoon moeten luisteren naar hun ouders. Zo is dat. Dus netjes eten aan tafel, als je thuis komt uit school direct je huiswerk maken en 's avonds op tijd naar bed. Hij is vergeten, net als vele andere vaders, hoe hij vroeger zelf was. En natuurlijk is hij trots op zijn zoon en dochter. 
Verder behoort hij tot de ouderen van de groep kraanvogels en bepaalt daardoor ook wanneer ze de trek naar het zuiden beginnen en wanneer ze weer terug komen.


Grote Krul

Dan hebben we de moeder van het gezin. Zij zorgt voor de kinderen en luistert naar hun verhalen. Zij heet Grote Krul. Ze is ook de enige kraanvogel met zo'n krul voorop haar kop. Toen ze jong was baalde ze ervan, maar nu is ze er trots op. Haar dochter heeft ook zo'n krul, een kleintje dan. 
Zij houdt het gezin goed bij elkaar en tempert vooral de buien van Big Bul. Ze vindt dat hij te streng is en te bazig, maar dat zegt ze maar niet hardop. Ze houdt vreselijk veel van haar kinderen en is nu al bang voor de dag dat ze uitvliegen. Haar grootste taak is dus het gezin bij elkaar houden. En als het kan, in ieder geval eenmaal per dag samen eten en af en toe een spelletje doen.

En tja, dan de twee kinderen, Bulletje en Krulletje. Bulletje is de oudste en voelt zich verantwoordelijk voor zijn zusje. Krulletje kijkt dan ook op tegen haar broer en is trots op hem bij bijna alles wat hij doet. Bijna hè. 
Bulletje wil net zo sterk als zijn vader worden. Nou ja, iets sterker dan. En Krulletje wil net als haar moeder worden. Alleen zij wil haar krulletje groen verven, leuk toch. Maar dat mag jammer genoeg niet. 
Natuurlijk hebben broer en zus ook af en toe ruzie. Maar ze willen vooral samen van alles ontdekken. Ze houden van hun ouders, maar vinden dat die zich veel te veel met hen bemoeien. Echt veel te veel. Kom op zeg. De jeugd heeft de toekomst? Dus wie zijn er nou belangrijk? 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten