Het Koetje met het Hoedje


Er was eens een koetje die droeg elke zondag een hoedje.
'Zondags werk ik niet,' zei ze dan, 'zondags ga ik op stap.'
De boer vond het helemaal niets. 'Hoe moet het dan met mijn melk.' zei hij boos.
'Jouw melk,' zei de koe dan verontwaardigd, 'puh, mijn melk zal je bedoelen' en ze zette het hoedje nog steviger op haar kop. De boer kon hoog en laag springen, ze gaf geen melk en ging gewoon wandelen. Het duurde niet lang of de andere koeien in de stal kwamen in opstand.
'Wij willen ook een vrije dag op zondag,' loeiden ze tegen de boer.
En zo gebeurde het dat op zondag de stal leeg was en de koeien rondwandelden over de weg. En allemaal hadden ze een hoedje voor op zondag gekocht.
Je snapt dat de koeien die in de wei stonden met verbazing naar die vreemde optocht keken.
'Wat is er aan de hand? Wat doen al die koeien daar?'
Toen ze dat eenmaal wisten wilden geen enkele koe meer op zondag werken. Overal kwamen de koeien in opstand. Alle boeren in het land zaten met de handen in het haar. Wat konden ze doen? Helemaal niets. Het waren ondertussen wel duizenden en duizenden koeien geworden. De hoedjeswinkel was helemaal uitverkocht en op alle wegen liepen koeien. Er was geen plek meer voor de mensen om met de auto weg te gaan. Voor de mensen was er op zondag eigenlijk nog maar één plek waar ze heen konden. De stallen en de weilanden.
En toen gebeurde de gekke situatie dat op zondag de koeien op de weg liepen en de mensen in de stal en de wei stonden. Het was de omgekeerde wereld geworden.
En op maandag ging iedereen gewoon weer aan het werk en gaven de koeien weer melk. Tot de volgende zondag.

3 opmerkingen: