Het liefdesdrankje

Onder aan een woeste berg bij een heel smal, rotsachtig paadje naar boven, staat een klein bordje met daarop het woord “heks”.
‘Hier moet het zijn,’ denkt prins Harold, ‘precies volgens de beschrijving in het oude boek over Magie, Heksen en Tovenaars.’ Hij stapt van zijn paard, doet zijn rugzak om en begint de gevaarlijke wandeling naar boven. Hoe hoger hij komt, hoe kouder en mistiger het wordt. Wanneer hij halverwege een rustpauze neemt, legt hij een tafelkleedje op een steen en geniet van zijn toastjes met kaviaar en zalm met truffel. Dat heeft zijn moeder nog voor hem klaargemaakt. Hij neemt een slokje versgeperste sinaasappelsap met een vleugje kiwi erin en vervolgt zijn weg naar boven.

Prins Harold wordt wel een beetje veel verwend door zijn moeder. Ze wonen samen in een klein paleisje in het midden van Engeland. Ze zijn heel rijk en leven in luxe, met lekker eten, veel feestjes en huishoudsters die alles voor hen doen. Een mooier leven kan je je niet voorstellen, ze moeten wel heel gelukkig zijn. Nou … dat is dus niet helemaal waar. Prins Harold is verliefd op de mooie prinses Darling, maar zij is niet verliefd op hem. Hm, lastig. En daarom is prins Harold nu op weg naar de heks om een liefdesdrankje te halen, zodat Darling ook op hem verliefd wordt.
Wanneer Harold eindelijk boven is, ziet hij een klein vervallen hutje met een schommelstoel ervoor. Daarin zit een oude vrouw in een grijze jurk met witte stippen en zo’n echte puntige heksenhoed op haar hoofd.

‘Hallo Harold, welkom bij heks Knierpeknarp,’ zegt ze met een hoog stemmetje.
‘Hoe weet u mijn naam?’
‘Ik weet alles over de liefde en alles over prinsen en prinsessen die verliefd zijn.’
‘Dan weet u zeker ook dat ik een liefdesdrankje zoek?’ zegt Harold. Hij is wel verbaasd hoe de heks dat allemaal weet. Nou ja, als hij zijn drankje maar krijgt.
‘Ik heb hier het drankje,’ antwoordt de heks en ze pakt een klein flesje met een paars drankje erin, ‘doe uit dit flesje 3 druppels in de thee van het meisje waarop je verliefd bent en ze zal altijd de jouwe zijn.’
Harold weet niet hoe snel hij het flesje moet aanpakken, dit is precies wat hij zoekt.
‘Maar,’ gaat de heks verder, ‘er is één ding dat je heel precies moet doen, anders is ze voor altijd verloren.’
‘Zeg het en ik doe het,’ zegt de prins vastberaden.
De heks kijkt hem van opzij aan en denkt: ‘Ik ben benieuwd of hij het aankan,’ en ze zegt tegen Harold: ‘Goed dan. Je moet dus 3 druppels in een kopje hete thee doen. Dan moet het meisje precies zeven slokjes nemen. Neemt ze minder, dan verandert ze in een kikker, neemt ze meer dan verander jij in een kikker.’
‘Oké, oké,’ zegt Harold en hij grist het flesje uit de hand van de heks, ‘ik snap het.’
Maar Knierpeknarp vraagt zich af of hij het echt snapt, het is een heel sterk drankje.

Thuis maakt Harold meteen een afspraakje met prinses Darling.
‘Zullen we samen een kopje thee drinken, Darling,’ vraagt Harold, ‘ik zal het wel even klaarmaken’ en hij loopt naar de keuken om twee kopjes thee in te schenken. In het kopje van de mooie prinses doet hij 3 druppels uit het flesje en loopt terug naar de kamer.
‘Hmm, lekker,’ zegt de prinses en ze neemt een slokje en nog een slokje. Harold let goed op of ze wel zeven slokjes neemt. Darling heeft nu zes slokjes genomen, dus nog een slokje. En daar gaat ie, nummer zeven. Harold slaakt een diepe zucht en prinses Darling kijkt hem opeens met verliefde ogen aan. Harold staat helemaal perplex. Het werkt echt, wauw, dit is fantastisch.
Ze neemt nog een slokje. 
Oh, oh, dat is nummer acht. 
Kwaak.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten